Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
Κόσμος 13 Απριλίου 2024

Τραγική κατάληξη στη βόλτα με τελεφερίκ στην Τουρκία — Ένας νεκρός, τραυματίες, για ώρες κρεμασμένοι στο κενό οι επιβάτες

Τραγική κατάληξη στη βόλτα με τελεφερίκ στην Τουρκία — Ένας νεκρός, τραυματίες, για ώρες κρεμασμένοι στο κενό οι επιβάτες Τραγική κατάληξη στη βόλτα με τελεφερίκ στην Τουρκία — Ένας νεκρός, τραυματίες, για ώρες κρεμασμένοι στο κενό οι επιβάτες Τραγική κατάληξη στη βόλτα με τελεφερίκ στην Τουρκία — Ένας νεκρός, τραυματίες, για ώρες κρεμασμένοι στο κενό οι επιβάτες
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

TURKEY-ACCIDENT-TOURISM

Σε εφιάλτη κατέληξε για δεκάδες τουρίστες η ειδυλλιακή βόλτα με τελεφερίκ στα βουνά της Αττάλειας στην Τουρκία. Ένα από τα βαγόνια του τελεφερίκ συγκρούστηκε με στύλο, με αποτέλεσμα να ανοίξει και πέσουν περισσότεροι απο 30 επιβάτες στη βραχώδη βουνοπλαγιά. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 10 τραυματίστηκαν, ενώ στήθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού των επιβατών από τα υπόλοιπα βαγόνια που παρέμειναν επί ώρες κυριολεκτικά κρεμασμένοι στο κενό.

Νεαρές κοπέλες απολάμβαναν την βόλτα με το τελεφερίκ στην Αττάλεια, όταν ξαφνικά η καμπίνα τους συνταράχθηκε βίαια.

Ένας από τους στύλους του τελεφερίκ στο όρος Τουνεκεπέ κατέρρευσε, έπεσε πάνω στην καμπίνα με αποτέλεσμα να ανοίξει και να πέσουν όλοι οι επιβαίνοντες στην βραχώδη βουνοπλαγιά. Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε ακαριαία και πολλοί τραυματίστηκαν. Οι μαρτυρίες δραματικές…

«Έχουμε εγκλωβιστεί στο Τουνέκτεπέ. Είδαμε ότι το καλώδιο από πάνω πήρε φωτιά, αλλά δεν μπορούσαμε να κατέβουμε. Έχουμε μείνει τελευταίοι. Πεθαίνω!» σοκάρει η μαρτυρία εγκλωβισμένου.

Οι υπόλοιπες καμπίνες ακινητοποιήθηκαν, καθώς κλείδωσε το σύστημα λειτουργίας, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν σε 16 καμπίνες 174 άνθρωποι, κυριολεκτικά κρεμασμένοι στο κενό.

Υπήρξε άμεση κινητοποίηση με ελικόπτερα και πάνω από 2.000 άνδρες της ειδικής μονάδας αντιμετώπισης καταστροφών και ορειβάτες που απομάκρυναν τους τραυματίες και σκαρφάλωσαν με σκοινιά πάνω στις ακινητοποιημένες καμπίνες για να βγάλουν τους επιβαίνοντες.

Το δυστύχημα συνέβη το απόγευμα της Παρασκευής, εν μέσω μεγάλης κίνησης λόγω του μπαϊραμιού στην Τουρκία.

Οι επιχείρηση διάσωσης ολοκληρώθηκε μετά από 23 ώρες και αφού τουλάχιστον 42 επιβαίνοντες παρέμεναν εγκλωβισμένοι μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου.

«Φοβηθήκαμε πολύ, φυσικά, τι άλλο να αισθανθούμε; Αυτή τη στιγμή είμαι πιο ήρεμη, ουρλιάζαμε, φωνάζαμε, αλλά όλα τελείωσαν πια» είπε μία από τους επιβάτες που διασώθηκε.

Το τελεφερίκ μετάφερε τουρίστες από την παραλία Κόνιαλτι στην κορυφή του όρους Τουνεκτεπέ, σε υψόμετρο 618 μέτρων με πλατφόρμα και εστιατόριο, από τα οποία μπορεί να απολαύσει κανείς τη θέα προς τον κόλπο της Αττάλειας.

Οι αρχές διεξάγουν έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος. Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τουλάχιστον 13 άτομα.

Επιμέλεια: Κάλλη Λέκκα

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 6 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram