Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024
Κόσμος 10 Μαΐου 2024

Eurovision: Η Ιταλική Rai μετέδωσε ζωντανά τα ποσοστά των ψήφων – Ενδεχόμενο πειθαρχικής δίωξης από την EBU

Eurovision: Η Ιταλική Rai μετέδωσε ζωντανά τα ποσοστά των ψήφων – Ενδεχόμενο πειθαρχικής δίωξης από την EBU Eurovision: Η Ιταλική Rai μετέδωσε ζωντανά τα ποσοστά των ψήφων – Ενδεχόμενο πειθαρχικής δίωξης από την EBU Eurovision: Η Ιταλική Rai μετέδωσε ζωντανά τα ποσοστά των ψήφων – Ενδεχόμενο πειθαρχικής δίωξης από την EBU
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

rai

Ανταπόκριση από την Ιταλία: Κρίστιαν Μαυρής

Σε μια αναπάντεχη αποκάλυψη προχώρησε το βράδυ του δευτέρου ημιτελικού της Eurovision 2024, χθες Πέμπτη 9/05, η δημόσια ιταλική τηλεόραση Rai όταν μετέδωσε ζωντανά τα ποσοστά της ψηφοφορίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, το Ισραήλ εμφανίστηκε να προηγείται με το 39% των ψήφων. Όπως τονίζει η La Repubblica «φαίνεται ότι τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν αφορούν μόνο την ιταλική ψηφοφορία, αν και το σημείο αυτό είναι ασαφές». Όμως, τονίζει η ίδια ιταλική εφημερίδα «η μετάδοση των αποτελεσμάτων της τηλεψηφοφορίας απαγορεύεται από τους κανονισμούς της EBU, οπότε η Rai κινδυνεύει με πειθαρχική δίωξη».

Σχετικά με το επίμαχο απόσπασμα, το οποίο από χθες το βράδυ κυκλοφορεί ευρέως στα κοινωνικά δίκτυα, η La Repubblica καταλήγει τονίζοντας πως η Rai θα προβεί σε επίσημη ανακοίνωση σήμερα Παρασκευή 10/05.

Παράλληλα, ο ιστότοπος Eurofestivalnews.com τονίζει πως «οι τηλεοπτικοί σταθμοί επιτρέπεται να φέρουν στη δημοσιότητα τα δεδομένα της τηλεψηφοφορίας μόνο μετά το τέλος του διαγωνισμού» ενώ υπενθυμίζει πως δεν είναι η πρώτη φορά που «λάθη αυτού του είδους» γίνονται από πλευράς της ιταλικής Rai.


www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 7 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram