Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024
Κόσμος 02 Μαΐου 2024

Τραμπ: «Αγαλλίαση» για την επέμβαση στο Κολούμπια – Υπόσχεται τη «μεγαλύτερη απέλαση μεταναστών στην ιστορία»

Τραμπ: «Αγαλλίαση» για την επέμβαση στο Κολούμπια – Υπόσχεται τη «μεγαλύτερη απέλαση μεταναστών στην ιστορία» Τραμπ: «Αγαλλίαση» για την επέμβαση στο Κολούμπια – Υπόσχεται τη «μεγαλύτερη απέλαση μεταναστών στην ιστορία» Τραμπ: «Αγαλλίαση» για την επέμβαση στο Κολούμπια – Υπόσχεται τη «μεγαλύτερη απέλαση μεταναστών στην ιστορία»
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Donald Trump

Σε προεκλογική συγκέντρωση χθες στην πολιτεία του Ουισκόνσιν, ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι «ήταν ωραίο να βλέπεις» αστυνομικούς της Νέας Υόρκης να κάνουν έφοδο σε κτίριο του πανεπιστημίου Κολούμπια που είχε καταληφθεί από φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές και κάλεσε τις αρχές να διαλύσουν τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που συγκλονίζουν τις πανεπιστημιουπόλεις σε όλο το μήκος και πλάτος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Τραμπ χαιρετά τον “Θείο Σαμ” στη συγκέντρωση στο Ουισκόνσιν (AP Photo/Morry Gash)

«Η Νέα Υόρκη ήταν υπό πολιορκία χθες το βράδυ», είπε ο Τραμπ στους υποστηρικτές του στην προεκλογική συγκέντρωση στο Γουακέσα του Ουισκόνσιν, επαινώντας τους αστυνομικούς για τη σύλληψη περίπου 300 διαδηλωτών στα πανεπιστήμια Κολούμπια και Σίτι Κόλετζ της Νέας Υόρκης, τους οποίους χαρακτήρισε ως «μανιασμένους τρελούς και υποστηρικτές της Χαμάς», ενώ σε άλλη του δήλωση την προηγούμενη εβδομάδα ισχυρίστηκε ότι οι φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις είναι υποκινούμενες από «τεράστιο μίσος».

Αν και υπάρχουν διαφοροποιήσεις από σχολή σε σχολή, σε γενικές γραμμές οι φοιτητές απαιτούν άμεση κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο στη Γάζα και την αποδέσμευση των πανεπιστημίων τους από στρατιωτικές και οικονομικές σχέσεις με το Ισραήλ.

Αστυνομικοί κινούνται προς την είσοδο του πανεπιστημίου Κολούμπια (AP Photo/Julius Motal)

«Πρέπει να απομακρύνουμε αμέσως τους καταυλισμούς, να κατατροπώσουμε τους ακραίους και να πάρουμε πίσω τα πανεπιστήμια για όλους τους κανονικούς φοιτητές που θέλουν έναν ασφαλή χώρο μάθησης», τόνισε ο Τραμπ.

«Η μεγαλύτερη απέλαση στην ιστορία»

Στην ομιλία του, ο Τραμπ επέκρινε επίσης την ενδεχόμενη πρωτοβουλία της κυβέρνησης Μπάιντεν – την οποία περιέγραψε η γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιέρ – να μετεγκαταστήσει στις ΗΠΑ Παλαιστίνιους πρόσφυγες που έχουν κάποιου είδους σχέση με Αμερικανούς πολίτες.

Φώτο Αρχείου – Η γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου, Karine Jean-Pierre (AP Photo/Evan Vucci)

Όμως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και νυν εκ νέου υποψήφιος δεν έμεινε μόνο σε αυτήν την αναφορά, αλλά υποσχέθηκε στο ακροατήριό του ότι εφόσον επιστρέψει στο Λευκό Οίκο θα πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη απέλαση μεταναστών στην ιστορία, γιατί αλλιώς «θα καταστρέψουν τη χώρα».

«Το να επιτρέπεις σε εκατομμύρια και εκατομμύρια ανθρώπους, που πολλοί από αυτούς είναι πολύ κακοί, να έρχονται από τα νότια σύνορα δεν είναι βιώσιμο» σχολίασε ο Ντόναλντ Τραμπ για να κατηγορήσει στη συνέχεια τον Δημοκρατικό αντίπαλό του Τζο Μπάιντεν ότι εφαρμόζει μια πολιτική ανοιχτών συνόρων τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η οποία οδήγησε σε «εισβολή» μεταναστών.

Την προηγούμενη ημέρα, ο Τραμπ είχε δώσει μια συνέντευξη στο περιοδικό Time, όπου διευκρίνιζε ότι αν κερδίσει τις εκλογές σχεδιάζει να συμμετάσχει και ο στρατός στις επιχειρήσεις δίωξης και κράτησης παράτυπων μεταναστών, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο κατασκευής νέων στρατοπέδων κράτησης μεταναστών.

Ούτως ή άλλως ο Ντόναλντ Τραμπ και στην προηγούμενη προεδρική του θητεία είχε ακολουθήσει σκληρή γραμμή για τη μετανάστευση. Κέρδισε τις εκλογές το 2016 αφού υποσχέθηκε να χτίσει ένα τείχος στα σύνορα με το Μεξικό και ανά καιρούς έχει χρησιμοποιήσει απάνθρωπη ορολογία για να περιγράψει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, η οποία σύμφωνα με τους επικριτές του αποσκοπεί στη δημιουργία φόβου στο εκλογικό σώμα και στην ενεργοποίηση της πολιτικής του βάσης.

Πηγές: Reuters, Al Jazeera, EFE

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 7 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram