Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024
Κόσμος 02 Μαΐου 2024

Γερμανία: Ισλαμιστές διαδήλωσαν στο Αμβούργο με αίτημα την ίδρυση χαλιφάτου

Γερμανία: Ισλαμιστές διαδήλωσαν στο Αμβούργο με αίτημα την ίδρυση χαλιφάτου Γερμανία: Ισλαμιστές διαδήλωσαν στο Αμβούργο με αίτημα την ίδρυση χαλιφάτου Γερμανία: Ισλαμιστές διαδήλωσαν στο Αμβούργο με αίτημα την ίδρυση χαλιφάτου
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Σε διαδήλωση ισλαμιστών που έγινε το Σάββατο στο Αμβούργο  ζητήθηκε η ίδρυση «χαλιφάτου»  και εφαρμογή της σαρία,  με αποτέλεσμα να προκληθεί σκάνδαλο στη Γερμανία.

 Την οργάνωση της εκδήλωσης καταδίκασε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, αναφέρει το Euronews.

 Η υπουργός Εσωτερικών, Νάνσυ Φέιζερ, χαρακτήρισε ως «απίστευτη», αυτή τη διαδήλωση και  ζήτησε την καταπολέμηση των ισλαμιστικών δραστηριοτήτων, σύμφωνα με το Γερμανικό Σύνταγμα.

 «Πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να λέγονται δημόσια πράγματα όπως αυτό, γιατί νομίζω ότι αυτό είναι απολύτως απαράδεκτο», είπε.

«Αυτό δεν είναι συμβατό με τη θεμελιώδη δημοκρατική μας τάξη, και γι’ αυτό, αμέσως μετά την τρομερή τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ, απαγόρευσα τις δραστηριότητες της Χαμάς», είπε για να προσθέσει ότι, «δεν δεχόμαστε το μίσος και τη βία που φώναζαν οι ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις εδώ στη Γερμανία» υπογράμμισε η κα Φέιζερ .

 Αυτή η διαδήλωση έγινε, στο Steindamm, έναν δρόμο που οι κάτοικοι του Αμβούργου ονόμασαν η «μικρή Κωνσταντινούπολη».

Πάνω από 1.000 άτομα διαδήλωσαν ενάντια στη «δικτατορία των αξιών» που επιβλήθηκε στη Γερμανία και ζήτησαν την καθιέρωση του ισλαμικού νόμου της σαρία.

Σύμφωνα με τις αρχές, αυτή η διαδήλωση οργανώθηκε από την ομάδα Muslim Interaktiv, που χαρακτηρίστηκε από τις γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών ως «εξτρεμιστική».

Το γεγονός αυτό έλαβε χώρα ενώ ο Καγκελάριος Όλαφ Σολτς ξεκινούσε την εκστρατεία για τις ευρωεκλογές στο Αμβούργο.

Πηγή: Εuronews.com

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 8 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram