Δευτέρα, 06 Μαΐου 2024
Κόσμος 24 Απριλίου 2024

Γερμανία: Για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας κρατείται βοηθός ακροδεξιού βουλευτή

Γερμανία: Για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας κρατείται βοηθός ακροδεξιού βουλευτή Γερμανία: Για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας κρατείται βοηθός ακροδεξιού βουλευτή Γερμανία: Για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας κρατείται βοηθός ακροδεξιού βουλευτή
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Ένας βοηθός του ακροδεξιού ευρωβουλευτή Μαξιμίλιαν Κραχ τέθηκε υπό κράτηση για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία της Καρλσρούης (Γερμανική Εισαγγελία), σύμφωνα με το DPA.

Ένταλμα σύλληψης εξέδωσε δικαστής κατά του βοηθού του ευρωβουλευτή, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της γερμανικής Εισαγγελίας. Ο βοηθός είναι ύποπτος ότι ενεργούσε ως πράκτορας ξένης μυστικής υπηρεσίας.

Σύμφωνα με Γερμανούς εισαγγελείς, ο βοηθός του ευρωκοινοβουλίου είναι ύποπτος ότι μετέδωσε πληροφορίες από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Κίνα.

Ο υπάλληλος, που ταυτοποιήθηκε ως Jian G. σύμφωνα με το Reuters και το AFP, ζούσε στις Βρυξέλλες και τη Δρέσδη.

Οι εισαγγελείς ενημέρωσαν ότι η σύλληψη του υπόπτου έγινε την Τρίτη στη Δρέσδη, στο κρατίδιο της Σαξονίας, χωρίς να έχει σχέση με τον ευρωβουλευτή Maximilian Krah, μέλος της ομάδας ID (Identity and Democracy) και βασικό υποψήφιο του AfD. στις ευρωβουλευτικές εκλογές του Ιουνίου.

Έγιναν έρευνες στα διαμερίσματα του υπόπτου.

Επίσης, ο ύποπτος φέρεται να κατασκόπευε μέλη της κινεζικής αντιπολίτευσης στη Γερμανία.

Ο Maximilian Krah είναι μέλος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου (INTA) και των υποεπιτροπών για τα ανθρώπινα δικαιώματα (DROI) και για την ασφάλεια και την άμυνα (SEDE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Είναι επίσης μέλος της αντιπροσωπείας του ΕΚ για τις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Krah ανακοίνωσε ότι έμαθε από τον Τύπο τα νέα για τη σύλληψη του βοηθού του. Υποσχέθηκε ότι θα τερματίσει τη σχέση εργασίας μαζί του «αν αποδειχθούν βάσιμες οι κατηγορίες».

Σε δήλωση που δόθηκε την Τρίτη το βράδυ στην   Politico, ο Μαξιμίλιαν Κραχ είπε ότι δεν έχει κανένα λόγο να υποστεί τις συνέπειες μετά τη σύλληψη του βοηθού του.

«Δεν έχω κατηγορηθεί για παράπτωμα στη δουλειά. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι ισχύει στην πραγματικότητα», είπε ο Γερμανός ευρωβουλευτής.

Κατά τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ ζήτησε «αυξημένη επαγρύπνηση» και στενότερη συνεργασία για την πρόληψη και την εξουδετέρωση απόπειρες παρέμβασης από εξωτερικές δυνάμεις.

Πηγή: Agerpres.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 6 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram