Τετάρτη, 01 Μαΐου 2024
Κόσμος 18 Απριλίου 2024

Ισραήλ: Ο υπουργός Οικονομικών εξηγεί γιατί δεν δίνει “λευκή επιταγή” για την αγορά F35 και F15

Ισραήλ: Ο υπουργός Οικονομικών εξηγεί γιατί δεν δίνει “λευκή επιταγή”  για την αγορά F35 και F15 Ισραήλ: Ο υπουργός Οικονομικών εξηγεί γιατί δεν δίνει “λευκή επιταγή” για την αγορά F35 και F15 Ισραήλ: Ο υπουργός Οικονομικών εξηγεί γιατί δεν δίνει “λευκή επιταγή” για την αγορά F35 και F15
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Ο ισραηλινός υπουργός  Οικονομικών παραμένει αντίθετος στην έγκριση της αγοράς από το Ισραήλ δύο μοιρών αεροσκαφών F35 και F15 που ζήτησε ο ισραηλινός στρατός ενόψει του πολέμου στη Γάζα.  Ο Bezalel Smotrich εξήγησε στο Ισραηλινό Στρατιωτικό Ραδιόφωνο τη θέση του λέγοντας : «Μας δόθηκε λευκή επιταγή και βασιστήκαμε τυφλά στις δυνάμεις ασφάλειας μετά την πλημμύρα του Αλ Άκσα στις 7 Οκτωβρίου. Έπαψα να βασίζομαι στο ισραηλινό στρατό  που τον αγαπώ, τον εκτιμώ, τον υποστηρίζω, αλλά δεν είμαι έτοιμος να του δώσω λευκή επιταγή».

Ο Smotrich πρόσθεσε ότι , η υπηρεσία ασφαλείας έχει κολλήσει κάπου στις 6 Οκτωβρίου και αρνείται να εξετάσει πού κάναμε λάθος στην οικοδόμηση της δύναμης, αφού αυτή η ιδέα ενός μικρού, εξελιγμένου στρατού έχει καταρρεύσει. Και συνέχισε, «περιμένετε από τους πολίτες του Ισραήλ να δώσουν επιταγή 200 δισεκατομμυρίων σέκελ στην υπηρεσία ασφαλείας, ώστε να μπορεί να κάνει ό,τι θέλει με αυτήν, χωρίς να λογοδοτήσει και χωρίς να πάρει μαθήματα;».

Ο υπουργός χαρακτήρισε αθέμιτες αυτές τις προσδοκίες καθώς τα τεράστια ποσά που απαιτούνται  θα έχουν συνέπειες για την οικονομία και την ποιότητα ζωής των πολιτών του Ισραήλ, ενώ την  ίδια στιγμή δεν διατυπώθηκε καμία κριτική σκέψη, δεν υπήρξε καμία   κατάθεση ιδεών και δεν προηγήθηκαν  επαγγελματικές, δημόσιες ή κυβερνητικές διαβουλεύσεις. Είναι κάτι που δεν είναι ρεαλιστικό, ειδικά μετά την αποτυχία της 7ης Οκτωβρίου και μετά, σχολίασε ο Bezalel Smotrich .

Ο Smotrich είχε στείλει μια επιστολή στον πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu, στις αρχές αυτού του μήνα, στην οποία ανέφερε : «Ο πόλεμος υπονομεύει πολλές βασικές αρχές στον προϋπολογισμό ασφαλείας και απαιτεί μια νέα επανεξέταση στον απόηχο του πολέμου απαιτεί την προσθήκη τεράστιων προϋπολογισμών και η θέση του Υπουργείου Οικονομικών και η προσωπική  θέση μου είναι ότι το ζήτημα  απαιτεί επανεπικύρωση ή τροποποίηση των βασικών αρχών και υιοθέτηση νέων και κατάλληλων αρχών και προτιμήσεων».

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 5 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram