Κυριακή, 19 Μαΐου 2024
Τέχνες 07 Μαΐου 2024

Η “Γη των ανθρώπων” του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ στο Θέατρο Αυλαία

Η “Γη των ανθρώπων” του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ στο Θέατρο Αυλαία Η “Γη των ανθρώπων” του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ στο Θέατρο Αυλαία Η “Γη των ανθρώπων” του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ στο Θέατρο Αυλαία
Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Απόλλων Δρικούδης

Η “Γη των ανθρώπων” είναι ημερολογιακά σημειώματα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, ενός πιλότου μεταφοράς ταχυδρομικών σάκων στο πρώτο μισό του 20ού αιώνα, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο σκηνοθέτης Απόλλων Δρικούδης. Ενός πιλότου που του έμελλε όμως μια θέση στην παγκόσμια ιστορία ως συγγραφέα, για τη μεγάλη του ευαισθησία που αποτυπώνεται στα μυθιστορήματά του.

Ο κόσμος αγκάλιασε με ζεστασιά και ενθουσιασμό άνευ προηγουμένου τα κείμενα του Εξυπερύ, κείμενα που αποτελούν ύμνο προς τον άνθρωπο και την ανθρώπινη φύση. Δεν είναι τυχαίο, που ο Εξυπερύ είναι ο συγγραφέας και του τρίτου σε πωλήσεις βιβλίου παγκοσμίως, του εμβληματικού Μικρού Πρίγκηπα, πρόσθεσε.

Στη Γη των ανθρώπων, ο Εξυπερύ βλέπει τον κόσμο από ψηλά, και η ευαισθησία του ξεχειλίζει. Τόσο, που ποτίζει τα γραπτά του. Δε θα ξεχάσει ποτέ την πρώτη του νυχτερινή πτήση πάνω από την Αργεντινή. Βλέποντας τα λιγοστά φώτα των σπιτιών που ήταν σπαρμένα στην πεδιάδα, θα αλλάξει για πάντα: «Πρέπει να προσπαθήσουμε ν’ ανταμώσουμε». Και θα γράψει τη Γη των ανθρώπων.

Το βιβλίο εκδίδεται στη Γαλλία, το Φεβρουάριο του 1939, και κερδίζει το Μεγάλο Βραβείο Μυθιστορήματος της Γαλλικής Ακαδημίας. Σε αυτό, ο Εξυπερύ αφηγείται περιστατικά που έζησε ως πιλότος, αναμνήσεις και σκέψεις του, που όλα μαζί με γλαφυρό τρόπο αποτυπώνουν τις απόψεις του για την αγάπη, τη φιλία, την πραγματική ανθρωπιά, την αληθινή ευγένεια, την ουσία της ζωής, κατέληξε.

Περισσότερα εδώ

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 9 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram