Δευτέρα, 06 Μαΐου 2024
Ειδήσεις 26 Απριλίου 2024

Κυρ. Μητσοτάκης: Στο 33% του 2019 ο πήχης της ευρωκάλπης – Το 2027 οι βουλευτικές

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

24-04-25_0048__DPD7677

Τον πήχη των ευρωεκλογών, στα ποσοστά που πήρε η ΝΔ στην ευρωκάλπη του 2019, έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, τονίζοντας ότι το έργο της κυβέρνησης θα κριθεί στις εκλογές του 2027. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ανατριχιαστικό και αποκαλυπτικό το επεισόδιο στη Βουλή, για το τι συμβαίνει στο χώρο της «ακροδεξιάς πολυκατοικίας», ενώ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι δεν έχει συγκροτημένη πολιτική πρόταση, αλλά και στον Νίκο Ανδρουλάκη σημειώνοντας ότι ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου. Ο πρωθυπουργός δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει το μεταρρυθμιστικό του έργο αλλά και να παλέψει με κάθε μέσο την ακρίβεια. Επίσης, έκλεισε κάθε συζήτηση για ευρωπαϊκό αξίωμα, λέγοντας χαρακτηριστικά « Η συζήτηση για ένα ευρωπαικό αξίωμα είναι τιμητική αλλά δεν με αφορά καθόλου».

Τον πολιτικό μανδύα των κομμάτων που συνθέτουν την ακροδεξιά πολυκατοικία σήκωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας για συνονθύλευμα που πρεσβεύει τη βία και το μίσος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε τα έκτροπα στη Βουλή, τον αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις ευρωεκλογές αλλά και την απειλή Βελόπουλου προς τους βουλευτές που επιλέγουν τα εκκλησιαστούν.

«Δεν γίνεται ο ναός της Δημοκρατίας να μετατρέπεται σε αρένα»

Ήταν ταυτόχρονα ανατριχιαστικό αλλά και αποκαλυπτικό. Ανατριχιαστικό διότι δεν γίνεται ο ναός της δημοκρατίας να μετατρέπεται σε αρένα του μποξ. Ταυτόχρονα ήταν και εξαιρετικά αποκαλυπτικό για το τι ακριβώς συμβαίνει σ’ αυτό τον χώρο της ακροδεξιάς «πολυκατοικίας». Αναφέρομαι και στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί, ξέρετε, ο φασισμός και ό,τι αυτός πρεσβεύει δεν μπορεί να πολεμιέται μόνο στα λόγια. Η εμπορευματοποίηση της χριστιανικής πίστης σαν να υπάρχει κάποιο χριστιανόμετρο και οι συγκαλυμμένες απειλές – αναφέρομαι στον κο Βελόπουλο, οι προτροπές όσων έκαναν συγκεκριμένη κοινοβουλευτική επιλογή, να μην επισκεφτούν ναούς τις ημέρες του Πάσχα. Αυτές είναι απαράδεκτες διχαστικές δηλώσεις»

«Στο 33% του 2019 ο πήχης της ευρωκάλπης»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε για πρώτη φορά τον πήχη των ευρωεκλογών για τη ΝΔ. Έκλεισε τα σενάρια για πρόωρες εκλογές, θέτοντας στην κρίση των πολιτών το έργο της κυβέρνησής του το 2027, ενώ για μια ακόμη φορά έκλεισε τη συζήτηση για την προοπτική ανάληψης από τον ίδιο ευρωπαϊκού αξιώματος.

«Την επόμενη μέρα θα είναι πάλι κυβέρνηση η ΝΔ και θα έχουμε τον ίδιο αριθμό βουλευτών και την ίδια άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία . Άλλα κόμματα θέλουν να ανάγουν τις εκλογές σε ένα δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης. Αυτό το γάντι θα το σηκώσουμε. Άλλα κόμματα δεν έχουν να πουν σχεδόν τίποτε. Εμείς έχουμε να πούμε πάρα πολλά. Είναι εθνική κάλπη αλλά δεν είναι εθνικές εκλογές που εκλέγουν κυβέρνηση. Έχουμε 9 μήνες κυβερνητικού έργου και τρία χρόνια μπροστά μας. Δεν σταματούμε να μιλάμε για τη σημασία της Ευρώπης. Κατά συνέπεια το μέτρο σύγκρισης είναι οι προηγούμενες ευρωεκλογές. Αγωνιζόμαστε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και σεβόμαστε και θα σεβαστούμε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Απλά εάν το αποτέλεσμα δεν είναι τόσο καλό η ζωή μας θα γίνει λίγο πιο δύσκολη δεν θα καταρρεύσει η κυβέρνηση ούτε θα προκηρυχθούν εκλογές (..). Αυτή η συζήτηση για ένα ευρωπαϊκό αξίωμα μπορεί να είναι σε ένα βαθμό κολακευτική και τιμητική, δεν ακούγεται συχνά το όνομα ενός Έλληνα πρωθυπουργού για τόσο σημαντικά αξιώματα. Δεν με αφορά καθόλου»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κυβερνήσει με την ακροδεξιά του κ. Καμμένου – Δεν έχει συγκροτημένη πολιτική πρόταση»

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Στέφανου Κασσελάκη επισημαίνοντας ότι δεν έχει συγκροτημένη πολιτική πρόταση

« Ο ΣΥΡΙΖΑ ας μην ξεχνάμε, είχε κυβερνήσει με την ακροδεξιά του κ.Καμμένου. Άρα δεν νομίζω ότι λέω κάτι το οποίο είναι άγνωστο στους Έλληνες πολίτες. Δεν μπορεί κάποιος να λέει αβίαστα ότι θα μηδενίσω τον ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα το οποίο στοιχίζει 2,3 δισ. το χρόνο, δηλαδή περί τα 10 δισ. τη δεκαετία και να θεωρεί ότι αυτό μπορεί να γίνει από τη μία στιγμή στην άλλη χωρίς να πει ποιους φόρους πρέπει να βάλει για να ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός. Μέχρι στιγμής αυτό που βλέπουμε από ΣΥΡΙΖΑ δεν παραπέμπει σε συγκροτημένη πολιτική πρόταση.

«Η Ελλάδα δεν είναι Ουγγαρία, εκτός τόπου και χρόνου ο Ανδρουλάκης»

Βέλη έριξε και κατά του Νίκου Ανδρουλάκη με αιχμή το κράτος δικαίου.

Ο κ. Ανδρουλάκης είναι εκτός τόπου και χρόνου και λυπάμε που το λέω τόσο απόλυτα. Με αφορμή ένα συγκεκριμένο περιστατικό για το οποίο έχουν δοθεί απαντήσεις, δυσφημεί τη χώρα στο εξωτερικό. Αυτή τη στιγμή αυτή η προσπάθεια που γίνεται και την είδαμε αυτή την εργαλειοποίηση και στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και απαντήσαμε σημείο – σημείο σε όλες τις κατηγορίες. Να παρουσιάζεται η Ελλάδα ως μια χώρα περίπου ημιαυταρχική, είναι πραγματικά προσβλητική»

«Όσο καλύτερα πηγαίνει η οικονομία τόσο περισσότερο θα αυξάνονται οι μισθοί»

Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε εκ νέου ότι η ακρίβεια αποτελεί πολύ μεγάλο πρόβλημα.

«Αν υπήρχε μαγική φόρμουλα φαντάζομαι ότι κάποια άλλη χώρα θα την είχε βρει. Δεν λέω ότι η ακρίβεια είναι μόνο εισαγόμενη, ότι δεν έχει χαρακτηριστικά που αφορούν και τη δομή της οικονομίας μας. Είναι όμως ένα μεγάλο πρόβλημα. Όσο καλύτερα πηγαίνει οικονομία τόσο περισσότερο θα αυξάνονται μισθοί. Και τελικά αυτή είναι η μόνιμη απάντηση στο πρόβλημα της ακρίβειας».

«Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι πως θα τελειώσουμε με την οπαδική βία»

Ερωτηθείς για την εν εξελίξει έρευνα κατά της οπαδικής βίας ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «δυσκολεύομαι να σχολιάσω μία δικαστική έρευνα, έχουμε κάνει πολλά πράγματα για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας, αλλά μερικές φορές κάποιες σταγόνες ξεχειλίζουν το ποτήρια. Αυτό το οποίο μπορώ να πω είναι ότι διεξήχθη μία πολύ εμπεριστατωμένη έρευνα με μεγάλη εχεμύθεια. Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη ότι θα τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί όπου κι αν αυτοί βρίσκονται».

Επέμεινε, δε ότι η κατάσταση στα γήπεδα είναι καλύτερη σήμερα και επανέλαβε ότι θα τιμωρήσουμε τους ενόχους. «Για πρώτη φορά έχουμε κάθε λόγο να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι θα τελειώσουμε με την οπαδική βία. Όταν το κράτος θέλει να επιβάλει τη νομιμότητα μπορεί να το κάνει» επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης. Ερωτηθείς για τη δολοφονία της Κυριακής έξω από το Αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων ο πρωθυπουργός έκανε λόγο «για μεγάλη στεναχώρια και μεγάλο θύμο γιατί ήταν γροθιά στο στομάχι».

«Δεν θα στείλουμε στην Ουκρανία ούτε Patriot, ούτε S 300»

Ερωτηθείς σχετικώς ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να στείλουμε στην Ουκρανία ούτε Patriot, ούτε S 300, αν και μας ζητήθηκε κάτι τέτοιο. «Το εξηγήσαμε γιατί δεν μπορούμε να το κάνουμε. Η Ελλάδα έχει στηρίξει την Ουκρανία ποικιλοτρόπως με αμυντικό υλικό. Έχουμε όμως πει από την πρώτη στιγμή ότι δεν μπορούμε να στείλουμε οπλικά συστήματα τα οποία είναι κρίσιμα για την αποτρεπτική μας δυνατότητα»

Για την επικείμενη επίσκεψη του στην `Άγκυρα και το νέο ραντεβού του με τον Ταγίπ Ερντογάν στις 13 Μαΐου με αφορμή και τις τουρκικές αντιδράσεις για τα θαλάσσια πάρκα, ξεκαθάρισε ότι αυτά θα ανακηρυχθούν και πρόσθεσε ότι είναι καλύτερο Ελλάδα και Τουρκία να οικοδομούν στα θετικά, αντί να εστιάζουν μόνο στις διαφωνίες τους.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Σκιτζή

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 5 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram