Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024
Ειδήσεις 19 Απριλίου 2024

ΚΟΣΜΟΣ: Έργο τσιμεντοποίησης στο Μεγάλο Ρέμα της Ραφήνας, χωρίς καμία αντιπλημμυρική προστασία

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

remarafinas-640x367

«Το έργο διευθέτησης 17 χλμ. του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας αποτελεί το πιο ζωντανό παράδειγμα υποκρισίας της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του ελληνικού κράτους. Πρόκειται για ένα φαραωνικό έργο με απαρχαιωμένες γκρίζες λύσεις τσιμεντοποίησης, που δεν προσφέρει την αντιπλημμυρική προστασία που επαγγέλλεται, ενώ καταστρέφει το περιβάλλον, τη βιοποικιλότητα και επιβαρύνει το μικροκλίμα, συμπεριλαμβανομένης της κοπής 2.000 δέντρων», ανέφερε ο Πέτρος Κόκκαληςευρωβουλευτής των Πρασίνων και Γραμματέας του κόμματος ΚΟΣΜΟΣ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση: “Ποτάμια και Οικοσυστήματα σε περίοδο Κλιματικής Αλλαγής“, που διοργάνωσε η Κίνηση για την Προστασία & Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας.

Ήδη στον απόηχο των πλημμυρών στη Θεσσαλία, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), εγκαταλείποντας την παλιότερη πολιτική της για τη χρηματοδότηση των αντιπλημμυρικών έργων στην Ελλάδα, απαιτεί πλέον λύσεις βασισμένες στη φύση, αντί των γκρίζων υποδομών από σκυρόδεμα και σαρζανέτια, αναγνωρίζοντας ότι απέτυχαν κραυγαλέα στη Θεσσαλία, ανέφερε ο κ. Κόκκαλης.

«Αναδείξαμε αυτή την υποκρισία και στην ερώτηση που κατέθεσα ως ευρωβουλευτής προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε και πήρε πραγματογνωμοσύνη για τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, από την ολλανδική εταιρία HVA. Στα συμπεράσματα των Ολλανδών – που είναι εξειδικευμένοι στη διαχείριση των υδάτων- τονίζεται η ανάγκη αναθεώρησης των μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας με λύσεις βασισμένες στη φύση.  Παρ’ όλα αυτά η ελληνική κυβέρνηση αγνοεί το πόρισμα που η ίδια παρήγγειλε και επιμένει, δίχως αναθεωρήσεις, σε έργα όπως αυτό της διευθέτησης με τσιμέντο του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας, του τελευταίου ποταμού ελεύθερης ροής της Αττικής», τόνισε ο κ. Κόκκαλης.

Σε ό,τι αφορά δε την οδηγία για τα ύδατα και τις πλημμύρες -και παρά τα όσα βιώσαμε στη Θεσσαλία-, ανέφερε ο κ. Κόκκαλης, η Ελλάδα ακόμα δεν έχει ολοκληρώσει την αναθεώρηση των οικείων σχεδίων διαχείρισης λεκανών απορροής ποταμών, ούτε και τα σχέδια διαχείρισης των κινδύνων πλημμύρας, με αποτέλεσμα την παραπομπή της  χώρας στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον προηγούμενο μήνα.

Εκλογική σύμπραξη στις ευρωεκλογές

Υπογράφτηκε συμφωνία μεταξύ του Γραμματέα του κόμματος «ΚΟΣΜΟΣ» Πέτρου Κόκκαλη και των δύο Συμπροέδρων του κόμματος «Πράσινοι – Οικολογία» Βασιλικής Γραμματικογιάννη και Ηλία Γιαννίρη για κοινή κάθοδο των δύο κομμάτων στις Ευρωεκλογές.
Η Βασιλική Γραμματικογιάννη συμφωνήθηκε να είναι η συνεπικεφαλής της εκλογικής καθόδου μαζί με τον Πέτρο Κόκκαλη.
Το κόμμα «Πράσινοι – Οικολογία» εντάσσει οκτώ υποψήφιους στο ψηφοδέλτιο του «ΚΟΣΜΟΣ» προκειμένου μαζί με άλλους συνυποψήφιους, να εκπροσωπήσουν τον Πράσινο χώρο και την πολιτική Οικολογία στην Ελλάδα.

www.ertnews.gr

Διαβάστηκε 6 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram