Σάββατο, 18 Μαΐου 2024
Χανιά 04 Μαΐου 2024

Κλείνουν τα ιδιωτικά ιατρικά εργαστήρια στην Κρήτη από τις 8 Μαΐου

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Κλειστά θα είναι και στην Κρήτη, από τις 8 Μαΐου 2024, τα ιδιωτικά ιατρικά εργαστήρια (μικροβιολογικά, ακτινολογικά, κυτταρολόγοι και παθολογοανατόμοι), καθώς αντιδρούν «στη δεκαετή και πλέον οικονομική αφαίμαξή τους λόγω των μνημονιακών μέτρων claw back και rebate».

Σε ανακοίνωσή τους, οι ιδιώτες εργαστηριακοί γιατροί της Κρήτης σημειώνουν ότι «συντάσσονται με τους συναδέλφους της ελληνικής περιφέρειας και αντιδρούν».

Όπως τονίζουν, «επί 12 χρόνια ο ΕΟΠΥΥ καταλογίζει στα εργαστήρια τις υπερβάσεις του κλειστού κι ελλειμματικού προϋπολογισμού του, φορτώνοντας στους εργαστηριακούς υπέρογκα χρέη, τα οποία τους οδηγούν σε κλείσιμο των ιατρείων τους κaι αδυναμία συνταξιοδότησης. Ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός Οργανισμός της χώρας, που καλύπτει 11,5 εκατομμύρια Ελλήνων, δεν έχει εφαρμόσει ακόμη τις Διεθνείς Κατευθυντήριες οδηγίες ορθής κλινικής συνταγογράφησης και τα διαγνωστικά πρωτόκολλα, δημιουργώντας έτσι κενά στις αυξημένες ανάγκες των ασφαλισμένων, τα οποία καλούνται να καλύψουν τα εργαστήρια με τα ληστρικά μέτρα υφαρπαγής των χρημάτων που δικαιούνται. 1,6 δισ. χρέη τους καταλογίστηκαν, καταστράφηκαν οικονομικά χωρίς να έχουν ευθύνη».

Και καταλήγουν: «Κλείνουμε τα ιατρεία μας. Αδυνατούμε να τα στηρίξουμε πια! Ζητάμε την κατανόηση του κόσμου, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την παροχή υψηλής ποιότητας ιατρικές υπηρεσίες στον χώρο της ιατρικής . Χωρίς εργαστήριο δεν υπάρχει διάγνωση».

Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Δείτε την ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου:

The post Κλείνουν τα ιδιωτικά ιατρικά εργαστήρια στην Κρήτη από τις 8 Μαΐου first appeared on Kriti24.gr.

Διαβάστηκε 7 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram