Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024
Χανιά 02 Μαΐου 2024

“Κλείδωσε” ο καιρός του Πάσχα | Με αστάθεια και τοπικές βροχές

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Ευμετάβλητο θα είναι το σκηνικό του καιρού καθώς βαδίζουμε προς το Πάσχα και η έξοδος των εκδρομέων σταδιακά κορυφώνεται. «Μίνι» κακοκαιρία αναμένεται το Μεγάλο Σάββατο, οπότε και ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά θα προκαλέσει βροχές και πτώση της θερμοκρασίας. Μέχρι το βράδυ του Μεγάλου Σββάτου τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια, όπου θα συνεχιστούν και το πρωί της Κυριακής του Πάσχα, οπότε και ο καιρός θα παρουσιάσει γενικότερα βελτίωση.

Σύμφωνα με το Μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά:

Μεγάλη Πέμπτη άστατος καιρός στη δυτική και τη βόρεια ηπειρωτική Ελλάδα . Στα υπόλοιπα σχεδόν αίθριος. Άνεμοι όχι πάνω απο 5-6 μποφόρ στο Αιγαίο και θερμοκρασία στα νησιά τους 22 με 24 βαθμούς και στα ηπειρωτικά τους 25 με 27 °C

Μ. Παρασκευή στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια τοπικέά φαινόμενα με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Άνεμοι Δυτικοί , στα βόρεια 3 με 5 μποφόρ, στα κεντρικά και νότια 4 με 6 και βαθμιαία στο νότιο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 21 με 23 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 23 με 25 και στα ανατολικά ηπειρωτικά και τοπικά στην Κρήτη τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Μ. Σάββατο αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα τοπικά φαινόμενα που το βράδυ στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν. Άνεμοι Δ-ΒΔ 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία μικρή πτώση, κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.

Την Κυριακή του Πάσχα στα ανατολικά τοπικές βροχές, αλλά γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι θα περιοριστούν στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με περιορισμένη αστάθεια στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση στα δυτικά και τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, κυρίως στα δυτικά.

Ο καιρός σήμερα στην Κρήτη

Καιρός: Σχεδόν αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και σταδιακά δυτικοί 4 έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03-05-2024

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βόρεια και πρόσκαιρα στα δυτικά και σποραδικές στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά αναμένεται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά όπου βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, στα βόρεια 3 με 5 μποφόρ, στα κεντρικά και νότια 4 με 6 και βαθμιαία στο νότιο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια και θα φτάσει στα βόρεια τους 21 με 23 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 23 με 25 βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά και τοπικά στην Κρήτη τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 04-05-2024

Αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια θα εξασθενήσουν και από αργά τη νύχτα θα σταματήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί και στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί, 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 05-05-2024

Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές. Γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι θα περιοριστούν στην Κρήτη, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί. Στα δυτικά ηπειρωτικά παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά μομονωμένες καταιγίδες και βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με τοπικές βροχές ή όμβρους κυρίως στα βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση στα δυτικά και τα βόρεια.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, κυρίως στα δυτικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 06-05-2024

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στην ηπειρωτική χώρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις κυρίως στα ορεινά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα.

The post “Κλείδωσε” ο καιρός του Πάσχα | Με αστάθεια και τοπικές βροχές first appeared on Kriti24.gr.

Διαβάστηκε 11 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram