Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024
Χανιά 28 Απριλίου 2024

Η αντικαπιταλιστική αριστερά μπροστά στις μάχες και τις Ευρωεκλογές

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχει στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024 με ψηφοδέλτιο Ανατρεπτικής Συνεργασίας 42 υποψηφίων από την Αττική και την Περιφέρεια, στο οποίο περιλαμβάνονται 45,5% γυναίκες και 54,5% άνδρες. Από τα Χανιά υποψήφια ευρωβουλεύτρια θα είναι η Άννα Μαματσή, μέλος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων.

Στην πορεία προς τις εκλογές η ΑΝΤΑΡΣΥΑ – Ανατρεπτική Συνεργασία διοργάνωσε την Τετάρτη 24/4 στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών κεντρική προεκλογική εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Η αντικαπιταλιστική αριστερά μπροστά στις μάχες και τις Ευρωεκλογές» με ομιλητές τον Βασίλη Λιόντο, εκπαιδευτικό, μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Χανίων και την Άννα Μαματσή. Ακολούθησαν τοποθετήσεις από φοιτήτριες, εργαζόμενους στην εκπαίδευση και τον ιδιωτικό τομέα, μέλη των κινημάτων με τις παρεμβάσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ – Ανατρεπτική Συνεργασία στους αγώνες της περιόδου και για να βγάλουμε πιο ενισχυμένη την αριστερά που παλεύει για την ανατροπή του καταστροφικού καπιταλισμού, για να μπουν «οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους» με την εργατική τάξη στο τιμόνι της κοινωνίας και της εξουσίας.

Η Άννα Μαματσή ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ – Ανατρεπτική Συνεργασία συμμετέχει στις Ευρωεκλογές με ένα ψηφοδέλτιο που θέλει να συσπειρώσει το κίνημα αντίστασης που εναντιώνεται στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και στις επιλογές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το κατέβασμα μας έχει τρεις βασικούς στόχους. Κατ’ αρχάς, να μαυρίσουμε την κυβέρνηση των δολοφόνων στα Τέμπη, στην Πύλο, τη Γάζα και την Ουκρανία, με τις γυναικοκτονίες και να ανοίξουμε το δρόμο για την ανατροπή της. Δεύτερος στόχος, να έρθουμε σε αντικαπιταλιστική ρήξη με την ΕΕ του πολέμου που συμμετέχει σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα από την Ουκρανία μέχρι την Υεμένη, την ΕΕ του ρατσισμού και της ισλαμοφοβίας, του Φράχτη του Έβρου και της Frontex, την ΕΕ της φτώχειας. Και τρίτος στόχος είναι να βγει ενισχυμένη και εκλογικά η αντικαπιταλιστική Αριστερά, σε μια τρίτη μεγάλη εκλογική μάχη μέσα σ’ ένα χρόνο που οδήγησε στο κατρακύλισμα της κυβέρνησης μαζί με τους μαζικούς απεργιακούς αγώνες που προηγήθηκαν. Θέλουμε το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ – Ανατρεπτική Συνεργασία να εκφράσει όλο αυτό το κίνημα αντίστασης που έχει βγει σε απεργίες, διαδηλώσεις, στις καταλήψεις των φοιτητών και που αποτελεί την κοινωνική αντιπολίτευση που έφερε την πολιτική κρίση στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και στα ρεφορμιστικά κόμματα με πρόσφατο παράδειγμα τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα σκάνδαλα και τα εγκλήματα έχουν προκαλέσει μια τεράστια οργή που εκφράζεται συνέχεια όπως και στην απεργία στις 17 Απρίλη».

Από την πλευρά του ο Βασίλης Λιόντος τόνισε ότι «Η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν πάντα και θα συνεχίσει να είναι η Ευρώπη των πολυεθνικών, της εκμετάλλευσης, του πολέμου, του αυταρχισμού, της αντιπροσφυγικής υστερίας, του ρατσισμού, της νομιμοποίησης της ακροδεξιάς και της περιβαλλοντικής καταστροφής. Απέναντι σε όλα αυτά, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απευθύνει ένα πολιτικό κάλεσμα συσπείρωσης και συνεργασίας στους αγωνιστές και στις αγωνίστριες του εργατικού, λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος, στις δυνάμεις της ανατρεπτικής και αντικαπιταλιστικής Αριστεράς ώστε να συμβάλλουμε σε μια κοινή πολιτική παρέμβαση, να στηρίξουμε και να κλιμακώσουμε τις απεργίες, τους αγώνες, σε όλες τις μάχες που έχουμε μπροστά μας, ενάντια στον πόλεμο, τη φτώχεια, το ρατσισμό, το σεξισμό, τα δικαιώματα, τις λαϊκές ελευθερίες, τη μάχη των επερχόμενων εκλογών και κυρίως μετά από αυτές. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ φιλοδοξεί η ανατρεπτική Αριστερά να μπει σφήνα στο πολιτικό σκηνικό, στη μάχη για την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, για να εκφραστεί και στις  Ευρωεκλογές το κοινωνικό και πολιτικό μπλοκ της ρήξης και της αποδέσμευσης από την ΕΕ».

Η  ΑΝΤΑΡΣΥΑ – Ανατρεπτική Συνεργασία συμμετέχει και καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς στα Χανιά την Τετάρτη 1/5 στην Πλατεία Αγοράς στις 10 πμ. 

The post Η αντικαπιταλιστική αριστερά μπροστά στις μάχες και τις Ευρωεκλογές first appeared on Kriti24.gr.

Διαβάστηκε 14 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram