Δευτέρα, 06 Μαΐου 2024
Χανιά 26 Απριλίου 2024

Χανιά: Συνάντηση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων με τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης με βασικό θέμα τη δακοκτονία

Βαθμολογήστε
(0 ψήφοι)

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων μαζί με εκπροσώπους Αγροτικών Συλλόγων από τον Δήμο Πλατανιά πραγματοποίησε συνάντηση με την Διευθύντρια της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Χανίων.

Τα θέματα που τέθηκαν ήταν τα εξής:

Αν έχει γίνει όλη η απαραίτητη προετοιμασία από την πλευρά τους για την σωστή και επαρκή εκτέλεση του προγράμματος δακοκτονίας για την τρέχουσα περίοδο. Αν έχει βρεθεί δηλαδή το απαραίτητο προσωπικό, τα κατάλληλα και επαρκή σκευάσματα και η επαρκής χρηματοδότηση.

Αν θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος ψεκασμός έγκαιρα ώστε να προλάβουμε το πρόβλημα στην ώρα του αφού οι υψηλές θερμοκρασίες τον χειμώνα έχουν ευνοήσει την ανάπτυξη του δάκου.

Από την πλευρά της υπηρεσίας μας απάντησαν ότι προσπαθούν να κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποφευχθούν τα προβλήματα.

Ταυτόχρονα τέθηκε το ζήτημα για να γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι σε όλα τα στάδια της παραγωγής ώστε να μπορέσουμε να κρατήσουμε υψηλής ποιότητας προϊόν και να γίνουν οι απαραίτητες ενημερώσεις από πλευράς τους ώστε να χρησιμοποιούνται τα κατάλληλα φυτοφάρμακα από τους παραγωγούς.

Τους μεταφέραμε τα πάγια αιτήματα μας που αφορούν την δακοκτονία τα οποία είναι:

Α. Να εξασφαλιστεί η ενιαία πανελλαδικά, ολοκληρωμένη επιστημονικά άρτια και ασφαλής εφαρμογή του προγράμματος της δακοκτονίας με ευθύνη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των υπηρεσιών του. Να μην ιδιωτικοποιηθεί το πρόγραμμα της δακοκτονίας που θα έχει τραγικές επιπτώσεις στους ελαιοπαραγωγούς. Άμεση πρόσληψη στις αρμόδιες υπηρεσίες όλου του απαραίτητου προσωπικού, με πλήρη ασφαλιστικά/μισθολογικά δικαιώματα, εξασφάλιση μέτρων προστασίας.

Β. Να εξασφαλισθούν τα αναγκαία κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη δακοκτονία και να καταργηθεί η εισφορά του 2% για τους μικρομεσαίους ελαιοπαραγωγούς.

Γ. Κατώτερη εγγυημένη τιμή για το λάδι που να καλύπτει το κόστος παραγωγής και αφήνει εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της παραγωγικής δραστηριότητας. Φτηνό προϊόν για τις λαϊκές ανάγκες.

Δ. Να σταματήσει να ανατίθεται σε εργολάβους το πρόγραμμα δακοκτονίας, που έχει τραγικές επιπτώσεις στους μικρομεσαίους παραγωγούς.

The post Χανιά: Συνάντηση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων με τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης με βασικό θέμα τη δακοκτονία first appeared on Kriti24.gr.

Διαβάστηκε 4 φορές

Σχετικα Με Εμας

Discovercreta.gr

Οδηγός Πόλης

info(@)discovercreta.gr

Connect With Us

  youtube instagram